Ayşe Ünlüce seçileli henüz 2 ay bile olmadı… Yani henüz çiçeği burnunda ve hayırlı olsun ziyaretlerinden kafasını kaldıramayan bir başkan.

Buna rağmen kısa süre içinde yönetim anlayışı ile ilgili önemli emareler gösterdi. 

Hızlı, sözünü tutan ve gençlere önem veren bir yönetim anlayışının fitilini ateşledi. 

Daha ilk günlerde kız çocuklarının Kanlıkavak civarında istedikleri voleybol sahası için kayıtsız kalmadı ve çalışmaları başlattı. 

Toplu ulaşımda uzun süredir talep edilen saat uzatımını hızlıca gerçekleştirdi ve ek olarak öğrencilerin 250 TL gibi uygun bir ücretle ulaşımdan sınırsız yararlanmalarına olanak tanıyan abonman kart uygulamasını hayata geçirdi. 

Yine uzun süredir şehrin belli bölgelerinde talep edilen umumi tuvalet taleplerini önceliğe alarak teknik çalışmaları başlattı. 

Evcil hayvan mezarlığı ve doğal yaşam merkezi ile ilgili çalışmaların başladığını da bizzat ilan etti. 

Kentsel dönüşüm, park et devam et ve kuşak yolları ile ilgili fizibilite ve keşif çalışmaları da başladı. 

Sizin anlayacağınız henüz 2 aylık süreçte mesnetsiz iddialarla Ayşe Ünlüce ’ye muhalefet etmek isteyen, kendisini gölge başkan gibi algılatmaya çalışanlara Ayşe Başkan” aynası iştir kişinin lafa bakılmaz” felsefesiyle kendi nezaketine uygun bir cevap verdi. 

Bu tarzı ve hızlı başlangıcı önemsiyorum. 
Ünlüce Eskişehir insanının kendisinden beklentilerini bilen, fark yaratmak için hızlı ama acele etmeden hareket eden, hepsinden önemlisi bundan keyif alan, haz alan bir profil sergiledi şu ana kadar. 

Üstelik siyaset yapmadan ama partisini de ihmal etmeyen bir denge köprüsü inşa etti. 

Ne vatandaş parti siyasetini hissediyor ne de CHP kendisini belediyenin dışında, uzağında hissediyor. Kolay bir iş olmasa gerek. 

Nitekim Ünlüce ile ilgili sürekli ekran yenileyerek ucuz muhalefet derdinde olanlar şimdilik istediklerini alamadı. 

Muhalefet edeceğim diyerek önüne çıkarılan doneler ise birer birer eriyor ve beklenen etkileşimi almıyor. 

AK Parti Milletvekilleri ve kurmaylarının dahi teşekkür ettiği, olumlu bulduğu işleri, kararları lekelemeye çalışmak zaten beyhude bir çaba ama şaşırtıcı değil. 

Son tahlilde Ünlüce kısa sürede doğru bir yola adım attı ve seçim dönemindeki gibi dışarıdan zor görünen işleri kolaya evirdi diye düşünüyorum. 

Bundan sonrasında da umarım Eskişehir adına kazançlı, kamu tasarruf tedbirlerine rağmen hizmetleri bol bir dönem yaşarız. 

Güzel haftalar dilerim.