2 Haziran tarihinde yapılacak kongre ile Eskişehirspor için yeni bir dönem başlıyor.

Günlerdir tüm Eskişehirlilerin gözü kulağı CHP’li Belediye Başkanlarındaydı.

Birkaç hafta önce organize edilen Eskişehirspor toplantısı bir sonuca varacak mı? Yoksa herkes boşu boşuna toplanıp dağıldı mı? Diye küçük harflerle bile olsa huzursuzluk ve eleştiriler başlamıştı.

Geçtiğimiz Cuma bir hareketlilik başladı. CHP’li Başkanların herkesin onay verdiği bir isim üzerinde mutabık kaldığı ve bu ismi başta Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy olmak üzere milletvekilleri, Eskişehirspor eski başkanları ve oda başkanları ile istişare edecekleri bilgisine ulaştık.

Ardından önce Vali bey ve sonrasında dün akşam eski kulüp başkanları ve oda başkanları ile AK Parti Vekili Hatipoğlu’nun da katıldığı toplantıya şahit olduk.

Toplantıda ne konuşuldu, neler tartışıldı şimdilik bilemiyoruz ama toplantıdan ESGİAD Başkanlığını yıllardır başarı ile taşıyan Ulaş Entok ismi çıktı.

Yani 26 Mayıs tarihinde çoğunluk sağlanamayacağını bildiğimiz için  2 Haziran’da gerçekleşecek kongrede Eskişehirspor Başkan Adayı Ulaş Entok olacak.

Entok’un adaylığına şu an mevcut Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca da sıcak baktığı ve destekleyeceğini ifade etti.

Şehirdeki herkes hemfikir olduğu için öyle tahmin ediyoruz ki Eskişehirspor tek adaylı bir kongre yaşayacak ve 2 Haziran itibariyle şehirde yeni bir dönem başlayacak.

Açık konuşmak gerekirse Ulaş Entok içinde bulunduğumuz dönem için şehirdeki en ideal isim.

Eskişehirspor’da uzun yıllardır yöneticilik yapmış, Eskişehirspor tutkusu yüzünden kendisine verilen hiçbir göreve hayır diyememiş. Camianın yakından tanıdığı bir isim.

Ulaş Başkan ve A takımı ile uzun yıllardır teşriki mesaim vardır. Karakterini, duruşunu ve sorumluluk bilincini en iyi bilenlerden birisiyim.

ESGİAD’ın çıtasını nasıl yükselttiği, bu uğurda nasıl bir mücadele verdiğine bizzat şahit oldum. Ve şehirde kefil olabileceğim, herhangi bir konuda emanet bırakabileceğim sayılı insanlardandır.

Velhasıl bu adaylık konusuna da en çok sevinenlerin başında geliyorum.

Çünkü bu ortak adaylık konusunda başı çeken CHP’li Belediyeler taşın altına artık elini değil gövdesini koyacaktır.

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve Ak Parti Vekili Nebi Hatipoğlu’da bu mücadeleye samimi destek verecektir.

Entok siyaset üstü ve şehirde herkesin destek vereceği bir isim. Sanayi ve Ticaret dünyasından olan dostları onu yalnız bırakmayacak ve her daim arkasında duracaktır.

Kaldı ki ESGİAD yönetiminden Safa Üstünbaş, Yusuf Melih Turan, Niyazi Çelik, Yusuf Ünal, Neşet Altınel, Anıl Koçhan başta olmak üzere A takımından da Entok’u yalnız bırakmayacak sağlam dostları var.

Aynı zamanda Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca ve yönetim kurulunun da Ulaş Entok’un yanında olacağını, destek konusunda asla geri kalmayacaklarını biliyorum.

Özetle dün uzun zamandır ilk kez Eskişehir adına bir birliktelik sağlandı. Toplantılar, uzlaşı çabaları ve iyi niyetler masada kalmadı.

Eskişehirspor adına belki de ilk kez somut bir gelişmeye tanık olduk.

İsim doğru, amaç doğru, niyetler iyi olunca demek ki oluyormuş.

Tek üzüntüm aylar öncesinden bu tarihlere rezervasyonum olduğu için 2 Haziran’da ki kongreye canlı canlı tanık olamayacağım.

O yüzden peşin peşin Hayırlı Olsun Ulaş Entok diyor ve hem Eskişehirspor hem ESGİAD Başkanlığı’nda geçecek yoğun mesaisi için kolaylıklar diliyorum.