Dün akşam Eskişehirspor taraftarlarının twitter üzerinde açtığı Eskişehirspor Yaşayacak sohbet odasında hazır bulunduk.

Yaklaşık 6 saat süren ve farklı zamanlarda bin kişiden fazla insanın dinlediği bu sohbet ortamında Eskişehirspor için ne yapılabilir, nereden başlamalı, ne tür projeler üretilmeli gibi pek çok fikri dinledik, tartıştık.

Kimi kermes, kimi konser, kimi takvim gibi çeşitli düşüncelerini paylaştı ama önceliğin 6000 ADAM – 1000 TL kampanyası olması gerektiğinin birkaç kez altı çizildi.

Sohbete Başkan Mehmet Şimşek ve yönetim kurulundan pek çok ismin yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, eski Başkanlardan Osman Taş, çeşitli akademisyen ve çok sayıda taraftar iştirak etti.

Bu sohbette elbette bende söz aldım ve benim de bir proje önerim oldu.

Belki kulağa garip gelecek ama benim Eskişehirspor için en büyük proje önerim Atatürk Stadyumunu hınca hınç doldurmak oldu.

Çünkü dolu bir stadyum, her maç tribüne bakınca görülen manzara ve bunun şehre yansıması bugün Eskişehirspor’un zorlandığı ve ittirerek hayata geçirmeye çalışacağı her şey için en büyük anahtar olacak.

Bu stadyum 30 bin taraftarı görsün gözler Eskişehirspor’a çevrilecek.

Bugün 5 bin TL olan Led ekranda yer almak isteyenler 50 bin TL için sıraya girecek.

Bugün 300 bin TL biçilen forma sponsorluk bedeli açık artırmaya çıkacak.

Bugün kulübe arkasını dönen, istediği gibi fütursuzca sallayan ve camiadan çekinmeyen insanlar 2,3 kere düşünecek hatta şeref tribününde oturmak için birbiriyle yarışacak.

Çünkü bir şeyi 5 bin kişi ile istemek var, 30 bin kişi ile istemek var.

Bu hem markalar, reklam amacında olanlar hem de siyaseten tribünün gönlünde olmak isteyen siyasiler içinde asla karşı konulamayacak bir güçtür.

Bu takım 30 bin kişi ile çok değil birkaç hafta yürüsün, görün bakalım kim canı istediği gibi işine karışabiliyor?

Bu takım 30 bin kişi ile sahaya çıksın bakalım hangi hakem kafasına göre bu takıma kıyabiliyor?

Bu takım 30 bin kişi ile sahaya çıksın bakalım bugün aidat ödemeye üşenen kaç kongre üyesi borcunu aksatıyor, bağıştan ve destekten kaçıyor.

O yüzden benim en büyük proje önerim tribünleri doldurmaktır.

Hele ki passolig kart mecburiyetinin olmadığı bir sezonda, hele ki seçime doğru gidilen bir süreçte bunu başarmak için odaklanmalı, bunu nasıl yaparız hızlıca düşünmeli ve hayata geçirmeliyiz.

Bu stadyumda TFF 1. lig döneminde Malatya ve Göztepe maçlarında erişilen seyirci sayısını aşmak için gerekirse Milli Eğitim ile gerekirse Gençlik Spor Müdürlüğü ile gerekirse tüm partilerin gençlik teşkilatları, örgütleri ile bir şeyler yapılmalı…

En azından bir gönüllü oluşum bu işin üstüne düşmeli diye düşünüyorum.

Sonuçta kiminin parası, kiminin duası kiminin de Eskişehirspor için stadyuma gelmesi ve bir 90 dakika ayırmasını istemek çok zor olmamalı.

Hatta bu işe şimdiden ufak bir sinerji ile başlayalım.

Bu hafta sezonun en kritik maçlarından biri olan Karşıyaka maçına çevremizdeki herkes yanından fazladan birilerini getirsin.

Ben imkanlar ölçütünde 5 kişinin bilet parasını üstleniyor ve stadyuma onlarla birlikte gelme taahhüdü veriyorum.

Her Eskişehirspor taraftarından da bu maç özelinde aynı şeyi bekliyorum.

Ne yapın, ne edin hem siz hem çevrenizden birilerini bu maça getirin lütfen !