Eskişehir Ak Parti teşkilatı son günlerde pek popüler.

Nereye gitsem, nerede şehir siyasetine dair bahis açılsa konu Ak Parti ve İl Başkanlığına geliyor. Konuya dair fazlaca tahmin, yorum ve ciddi bir isim enflasyonu var.

Malumunuz ilerleyen dönemde mevcut başkan Zihni Çalışkan milletvekili adaylığı için görevinden istifa edecek. Seçim sürecinde de partinin başına başka bir il başkanı atanacak.

İşte o ismin kim olacağı, kimlerin milletvekili adayı olacağından daha çok konuşuluyor.

İl Başkanlığı için ismi geçenlerin başında mevcut teşkilatın aktif isimlerinden Hasan Burgaz var. Burgaz yakın çevresine bu konuda istekli olmadığını söylese dahi ben “gün doğmadan neler doğar”  diye düşünüyorum.

Eskişehir sanayisinin güçlü isimlerinden Gürhan Albayrak da listede başı çekenlerden. Albayrak’ın Ak Parti Genel Merkezi tarafından birkaç kez görüşmeye çağrıldığı ve kendisinin de bu göreve sıcak baktığı söyleniyor. Bana göre de Albayrak masa üstündeki favori isim…

Ak Partililerin tahmin ve isteklerinin birbirine karıştığı bir isim var. O da şüphesiz Dündar Ünlü ismi. Pek çok partili onun il başkanı olmasını arzu ediyor, istiyor ama bana göre Ünlü artık il başkanı değil vekil adaylığı konusunda öne çıkan isimlerden olmalı.

Gelelim kulislerde son günlerde yer alan sürprize…

Sadece partililerin değil hemen hemen şehir siyasetindeki herkesin gönlünde ayrı bir yeri olan Osman Yüksel ismi parti içinde yeniden gündemde.

Birçok kişi Osman Yüksel’in yıllar içinde sıkıntıya düşen teşkilat konusunda birleştireceği olacağını ve seçim döneminde partinin başında Yüksel olursa ciddi bir avantaj yakalanacağını söylüyor. Bana göre haklı bir iddia. Zira Yüksel’in ne kadar sevildiğini geçmiş yıllardan çok çok iyi biliyorum.

Tahminler içinde bir başka isim daha var. Mevcut il yönetiminde yer alan ve daha önce il başkanlığı koltuğunda yer almış Süleyman Reyhan’ın da Çalışkan istifa ederse göreve gelebileceği konuşuluyor. Birlik Vakfının bu konuda ağır bir referans olduğunu belirtmeliyim. Kaldı ki şehir gündeminde 1 yıldan uzun bir zaman önce ilk kez benim belirttiğim Hasan Basri Yalçın isminin vekillik için liste başı olması durumunda bu iddia büyük oranda gerçekleşir diye de eklemek lazım.

Ayrıca Metin Tezişçi’nin de yine il başkanlığı için ismini duyuyoruz. Lakin kendisinin kesinlikle bunu istemediği ve bu konuda net bir tavır sergilediği de gelen bilgiler arasında.

Özetle henüz Zihni Çalışkan görevinin başında. Ne zaman istifa eder bilemeyiz. Ancak Ak Parti’de milletvekilliği listesinden daha kalabalık bir il başkanlığı listesi olması dikkat çekici.

Kulislerin hareketli oluşu, geçmişte iz bırakan isimlerin gündemde kalması da seçim sürecine dair başka bir alamet olarak dikkatimizde olsun.

Ne de olsa sürece dair daha uzun uzun konuşacağız!