CHP son haftalarda örgüt içi sorunlarla boğuşuyor.

Ön seçim yapılamayacak, Recep Taşel istifa edecek ve bu istifanın ardından parti yönetimi muhtemelen mevcut il yönetiminden birine emanet edilecek.

O isim ise başka bir sürpriz olmaz ise yine il yönetimin kendi arasında yapacağı oylama ile seçilecek. 

Şu ana kadar yönetim içinden bu işe talip olan 2 isim var.

Erdal Çakıcıer ve Paşa Baydar!

İstifa edecek Taşel’in de tercihini Çakıcıer'den yana kullanacağı konuşuluyor.

Anlayacağız yönetim bırakın seçimi şimdiden 2’ye hatta 3’e bölünmüş bir durumda.

Ancak CHP’de sümen altı edilen ve partiye gölge düşüren daha başka ve daha önemli bir sorun var.

CHP yaklaşık 3 yıldır il yönetim toplantılarını eksik yapıyor.

Sırf yedek listede yer alan isimler yönetimine dâhil olmasın diye bu duruma seyirci kalıyor ve parti tüzüğünü hiçe sayıyor.

Son günlerde her yerde konuşuluyor.

Parti yönetiminde olan Ayhan Sülük, Esma Altınel, Halil Sarıgöz, Çiğdem Akar ve Gökhan Açıkel’in uzun süredir toplantılara katılım sağlamadığı iddia ediliyor.

Bazı isimler bu toplantılara bugüne kadar hiç katılmamış, bazıları 6,7 aydır uğramıyormuş, bazıları ise belli belirsiz gelip gidiyormuş.

Normal koşullarda bu toplantılara 3 kez katılım sağlamayanların il yönetimden düşmesi gerekir. Düşen yöneticilerin yerine de yedek yönetimde yer alan isimler göreve gelirler.

Ancak bugüne kadar herhangi bir ismin toplantılara gelmemesine rağmen yönetimden düşürüldüğünü görmedik.

Çünkü yedeklerde yer alan isimlerin Kazım Kurt cephesine karşı tavırda olduğu ve bu yüzden il yönetimine girmelerinin istenmediği söyleniyor.

Bu bir sanrı ya da niyet okuma değil. Durumun böyle olduğunu aslında sağır sultan bile biliyor. Yedekler gelmesin diye şehir dışında olup partiye hiç gelmeyen üyelerin bile yönetimden düşürülmediği ortada. Ancak bu abesle iştigal eden durum son günlerde ayyuka çıkmış durumda.

Haliyle gözler henüz istifa etmemiş olan Recep Taşel’e çevrildi.

Bakalım bu yoklamaları esas alıp gereğini yapacak mı?

Yoksa bu tüzüğe aykırı hale göz yumarak sessiz mi kalacak?

Sadece o değil, bu durumu bilen yönetim kurulunda olup sessiz kalan herkes bu sürecin sorumlusu olarak kayıtlara geçecekler.

O yüzden bu ara parti içi muhalif duyguların daha kıvamlı yaşandığı CHP’yi ve yaşanacakları takip etmeye devam ediyor olacağız.