Ak Parti il ve ilçe teşkilatları epey hareketli ve hararetli bir süreçten geçiyor.

Daha önce vekillik ve belediye başkanlığı için karşımıza çıkan aday enflasyonu bu kez il ve ilçe başkanlıkları için ayyuka çıktı.

Malumunuz İl Başkanı Zihni Çalışkan başta olmak üzere Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar ve Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu görevlerinin son günlerindeler.

Milletvekili aday adaylığı için kısa bir süre sonra 3 isminde istifa edeceği biliniyor. Haliyle yerlerine il ve ilçelere liderlik yapacak yeni isimler aranıyor.

Şehrin belli köşelerinde, belli mekânlarında ve kapalı kapılar ardında hemen hemen her akşam bazı buluşmalar, bazı kulis çalışmaları ve bolca isme tanık oluyoruz.

Ancak hem il hem de ilçe başkanlıkları için bu aday enflasyonu içinde öne çıkan hatta yolun yokuş kısmını tamamlayıp nihayete erdirmek üzere olan isimler var.

Mesela Tepebaşı İlçe Başkanlığı için en favori ismin Alperen Teker olduğunu duymayan kalmadı. Hem yıllardır teşkilatın içinde aktif olarak yer alan hem de kişiliği ve iş bitiriciliği ile övgüye mazhar olan Teker’in Çizmelioğlu’ndan sonra koltuğa oturması çoğu partili için sürpriz olmayacak.

Odunpazarı’nda öne çıkan isim ise şüphesiz Metin Tezişçi…

Tezişçi ismi her ne kadar il başkanlığı için daha önce gündeme gelmiş olsa bile onun gönlünün Odunpazarı’ndan yana olduğu ortada.

Güçlü bir isim, desteği arkasına alabilecek ve seçim döneminde Volkan Doğan’dan bu yana yaşanan pasif muhalefeti ortadan kaldırabilecek kadar aktif ve sert bir yapısı da var.

O yüzden aday olduğu takdirde karşısındaki diğer adaylardan bir değil 3 adım önde olacağına eminim.

İl Başkanlığı ise ilçeler kadar net ve favori isim zikretmekten uzak bir süreçten geçiyor.

Osman Yüksel ancak kendisine genel merkez düzeyinde bir çağrı olursa topa girer, o yüzden onun ismini şimdilik kenarda tutalım.

Dündar Ünlü ise artık İl Başkanlığı değil vekil ya da belediye başkanlığı için konuşulacak bir isim olduğuna göre onu da listeden çıkartmak lazım.

Haliyle gözler Süleyman Reyhan ve Birlik Vakfı ile Gürhan Albayrak ve sanayi dünyasına çevrilmiş durumda.

Ancak Ak Parti ve teşkilat diye başladığımız değerlendirmeler içinde yok sayılamayacak bir isim daha var.

O da mevcut yönetimin aktif ve popüler ismi Hasan Burgaz…

Burgaz kendisiyle ilgili adaylık süreçlerine kapıları kapıyor ve işime odaklanacağım diye geçiştiriyor. Ancak partinin il ve ilçe başkanlık süreçlerine çok derinden müdahil olduğuna eminim.

Özellikle ilçe teşkilat süreçlerinde favori diye saydığımız isimlere bakarsak bizi aynı ekibin kapısına çıkarıyor.

Alperen Teker ve Metin Tezişçi isimlerinin yanında Hasan Burgaz’ı anmayanı döverler, o derece yakın ve organik bir bağları olduğu ortada.

Üstüne üstlük bu iki ismin ilçe başkanı olması durumunda ki, bu seçenek çok sürpriz değil, Hasan Burgaz’ın İl ile ilgili süreci düşünürse avantajı yok düşünmezse bile parti üzerindeki etkisi ve gücü artarak devam etmez mi?

O yüzden garip ama bu kez Ak Parti seçim süreci öncesi daha öncekilerden farklı bir yapılanma ve nispeten olası kaosu süspanse etmeye çalışan bir yapılanma peşinde.

Başarılı olur mu? Üstesinden gelir mi? Bu enflasyondan çıkacak aksi bir sonuç partide daha doğrusu tabanda nasıl bir etki yaratır kısa süre sonra göreceğiz.

Ancak bu kez ders alınmış ki tüm bu ihtimallerin muhasebesini tam aday belirleme süreci değil çok daha öncesinde yapıp, arkada bırakmak istedikleri kesin.

Özetle sürecin takipçisiyiz… Bakalım tahminlerimiz tutacak mı?