Yaklaşık 4 yıl önce Eskişehir Hasanbey Lojistik Merkezinde şehir sanayisi adına önemli bir projenin temeli atıldı. Eskişehir sanayisinde üretilen ürünlerin İzmit Körfezi ve ardından deniz yoluyla tüm limanlara gönderilmesine imkân tanıyacak “Yeşil Yol Blok Tren Seferleri” başladı.

Her hafta bir blok tren ile sanayici ürünlerini daha ucuz ve garantili şekilde başta Avrupa olmak üzere tüm dünyaya gönderebilecek ve Hasanbey Lojistik Merkezinde bu işi teşvik etmek amacıyla kuru liman statüsünde bir konteynır park bile oluşturulacaktı.

İlk tren yola çıktı limana gitti, ardından birkaç tren daha gitmiştir belki ama sonrası malum…

“Kara tren gecikir belki hiç gelmez” diyerek bu projenin akıbeti meçhul seyrine tanık olduk.

Şaşırdık mı? Elbette hayır!

Şahsen Eskişehir ile Gemlik limanı arasındaki köprüyü kuracak küçücük bağlantı yoluna dair pek çok kez verilen sözlere şahit oldum. Başbakan, Ulaştırma Bakanı, Cumhurbaşkanı bile Eskişehir ziyaretlerinde özellikle seçim öncesi dönemlerde defalarca bu sözü verdi ama diğer sözler gibi bu da hep askıda kaldı.

Sadece bu proje yarım ya da eksik kalsa iyi, işin bir de başka boyutu var.

Eskişehir Hasanbey Lojistik Merkezi bu ülkenin en büyük lojistik merkezlerinden biri olarak adeta boşa yapılmış oldu. Yurt içi ve yurt dışı yük taşımacılığı, dağıtım, depolama, gümrükleme ve diğer hizmetlerin yapılabildiği 540 bin metrekare genişliğe sahip olan merkez de ne yazık ki bu bağlantı yolu yapılamadığı için randımanlı bir performans gösteremiyor.

Yani yapılan bir yatırım yapılmayan diğer yatırımlar nedeniyle anlamını, önemini yitiriyor….

Biz Eskişehir olarak söz verilen ama yapılmayan ilçe yollarına, çevre yoluna, ilçelerden daha yakınımızda olan şehirlere verilen yatırım teşviklerine karşı seyirci olmaya devam ediyoruz. Ama kadroları değişen iktidar partisi temsilcileri de bizim gibi seyretmeye devam ediyor.

Ne diyelim, hayırlısı artık.

Önümüzdeki çok seçim, çok sınav ve siyasilerin karşısına çıkacak daha çoook mesele olacak!

Aklımızda bulunsun!