İmamoğlu gündeminin ardından CHP ülke genelinde bir hareketlenme yaşadı. Arkasına aldığı rüzgarla en azından üstündeki ataleti biraz kaldırdı ve daha umutlu cümleler kurmaya başladı.

Gel gelelim o rüzgâr Eskişehir’de tam tersine esiyor.

Ne olacağı belirsiz, her kafadan bir ses çıkan ve bel altı hamleleri sıkça duyduğumuz bir umutsuzluk sürecini gözlüyoruz.

İşler yoluna girsin diye yapılan danışma toplantıları da bu yaraya derman olmuyor. Hatta kulislerden İYİ Parti ile ortak liste çıkaralım gibi çoğu partilinin de absürt bulduğu tekliflerin gündeme geldiğine dair haberler var.

Yani CHP umut vermediği gibi ne yapacağını da bilmez bir performansla ilerliyor. Bu kafayla nereye gittiğini tahmin etmek zor değil ancak bazıları sonucu öngöremiyor olacak ki illa seçimden sonrasına odaklanmış durumda.

İYİ Parti ile zaten ittifak ortağıyız, ortak liste yapsak ne olur? Bunda ne sakınca var diyenleri ilk bakışta anlıyorum.

Gel gelelim geçen dönem bu ittifak ortaklığından dolayı CHP’nin kıl payı 3. Vekili kaçırmış olduğunu unutmamak lazım.

Hatta bu ittifaktan çıkan İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu’nun en çok CHP’li Belediyeleri eleştirdiğini, İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil ile birlikte aşağı yukarı tüm parti yönetiminin ittifak ayrı, seçim yarışı ayrı kafasıyla kendilerine bazı hedefler belirlediklerini de herhalde hatırlatmama gerek yok.

Hal böyleyken CHP neden İYİ Parti ile ittifak yetmiyormuş gibi ortak liste çıkartma düşüncesine kapılır ki?

2 Vekil hedefini 3’e çıkartmak varken, bize 2 vekil yeter demek ve ortak liste desteği ile 2 vekilde İYİ Parti çıkartsın diye düşünmek bana çok akıl işi gelmiyor.

Ya genel seçimde bir anlaşma yapalım, İYİ Partiye destek verelim ve yerel seçimde bizim hükmümüz geçsin diye bir düşünceye sahip olanlar var. Ya da CHP’ye 2 vekil yeter, 3. Ve istemediğimiz birisi geleceğine İYİ Parti 2 vekil çıkartsın diye düşünenler var.

Başka bir izahı olmayan ve mevcut şartlarda ancak mizahı olabilecek bir düşünce bu…

Kaldı ki partinin örgütü bu konuda ne düşünüyor? Ya da genel olarak partililer bu duruma sıcak bakıyor mu? Bunu soran olduğunu hiç sanmıyorum.

Sadece parti içindeki liste yarışında yaşanan Ali Cengiz oyunları ve yerel seçime şimdiden yapılan hazırlıklar yüzünden CHP’nin neden umut olamadığı ve pek çok insanı küstürdüğünü görüyor ve bu defa şaşırmayacağım dememe rağmen şaşırıyorum.

Son olarak İYİ Parti ayrı bir tüzel kişiliği olan, hedeflerini büyük koyan ve öyle eskisi gibi çırak çıkarılmaya çalışılan bir parti değil. Yani oturulan yerden şunu, bunu yapalım, ortak liste v.s. gibi tekliflere öyle elinde tuzlukla koşacak bir parti değil. Bir disiplini, genel merkezi ve karar vericileri var.

O yüzden onlara sormadan onları bu işe dahil etmeyi düşünmek acemilik ve cahillikten öteye geçmeyecek bir düşüncedir.

Naçizane tavsiyem CHP danışma toplantısı yapmasın. Yeni fikirler ortaya çıkartmakla uğraşmasın, eskileri bir denesin, hayata geçirmeye çalışsın daha sağlıklı olur.

Tabi hepsinden önce il örgütü ne olacak? İstifa edeceğim diyen il başkanı Taşel neden bu fikirden vazgeçti? Ya da vazgeçtiğini açıklayacak mı? Yoksa istifasını sunmayı mı bekliyor bu bir netleşsin değil mi?