Rakip olmadığı için durağan başlayan, inşaatçıların yer aldığı 1. komitenin Kırmızı Listesi ile biraz hareketlenen ve herhangi bir sürprizin yaşanmadığı ETO seçim süreci sona erdi.

Metin Güler, 3 komitenin kendisine muhalif olarak girdiği seçimlerde 41 komitemin tamamından galip çıkarak 3. ETO dönemine başladı.

Yani çıraklık-kalfalık ve ustalık diye tabir edilen sürecin artık Ustalık döneminde bulunuyor.

Bu yüzden dışarıdan bu seçim heyecansız ve tek düze gibi gözüküyor olsa bile içeriden bu kadar basit ve durağan bir seçim olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Bir kere seçime az zaman kala ortaya çıkan inşaatçılar grubunun kırmızı listesini tebrik ederim. Sandıkta ortaya çıkan 400 oyluk fark elbette somut sonuç adına büyük bir mağlubiyet olarak görünebilir. Ancak biz kazanmak için değil bir farkındalık için, bir mesaj vermek için bu seçime kırmızı liste ile gireceğiz diyenler için amacına ulaştı diye düşünüyorum. En azından seçime kısa bir süre kala ortaya biraz renk, ufak bir çekişme ve belki de beyaz listenin rehavetini ortadan kaldırdıkları için tebrik etmek gerekir.

Hazır tebrik ediyorken Metin Öztürk ismini atlamamak lazım. Seçimin kalbinin attığı inşaat grubunun beyaz listesinde kendi bloğundan tek fire vermemek büyük bir başarıdır. Kaldı ki sonuçların hemen ardından babacan bir tavırla seçim bitti kaybeden yok, hepimiz kazandık ve bundan sonra daha iyi işler için çalışacağız diyerek ortamdaki gerginliği alması da Eskişehir’de görmeyi arzu ettiğimiz ve hoşumuza giden detaylardan biri oldu.

Gelelim Metin Güler’e …

Aslında onun içinde kolay bir seçim dönemi olmadı.

Bir kere hem meclisinde hem de yönetim listesinde ezber bozacak değişikliklere gitme kararı aldı ve bunu da uyguladı.

Tek liste olmasına rağmen bu değişiklik kararını çok olumlu buluyorum. Genç isimlere ayrı bir ehemmiyet vermesini önemsiyorum. Onların alacağı görev ve sorumluluklar adına da ilerisi için umutluyum.

Ancak bu tür değişikliklerin bir de diğer kısmı vardır.

Küsenler, kızanlar, gönül koyanlar, sürekli baskı yapanlar gibi türlü türlü mücadele edilmesi gereken stres vardır. Haliyle teoride alınan kararların pek çok seçimde biraz değiştiğini ve pratiğe yansımadığını çok kez gördük.

Ancak Güler bu baskılara karşı dirençli çıktı. Teori kısmını pratiğe dönüştürdü.

Üstelik ekibinde yer alan ve listede yeniden olmayacak isimlerin çoğu seçim günü ona destek için yine yanındaydı.

Tek listeli seçime 5000’den fazla üyenin katılımını sağladı. Muhalif komiteler dahil 41 gruptan galibiyetle çıkarak esnafın güvenini almasını bildi.

Dolayısıyla kendisine zaman zaman sert muhalefet yapan bir gazeteci olarak bu başarısını takdir etmezsem samimiyetim şüpheye düşer diye düşünüyor ve tebrik ediyorum.

Seçim sonuçları hem şehre hem esnafa hayırlı olsun… Şehrinde ekonomik olarak yüzünün güleceği bir süreç olsun.

Fd_FvYlXEAAOnT0