En son söyleyeceğimi ez cümle ile ilk baş belirteyim. Kimse kusura bakmasın ama Eskişehir ticari hayatında ETO Başkanı Metin Güler ile ilgili herhangi bir eleştirinin, muhalefetin, nahoş bir söylemin an itibariyle hükmü kalmamıştır.

En son söyleyeceğimi ez cümle ile ilk baş belirteyim.

Kimse kusura bakmasın ama Eskişehir ticari hayatında ETO Başkanı Metin Güler ile ilgili herhangi bir eleştirinin, muhalefetin, nahoş bir söylemin an itibariyle hükmü kalmamıştır.

Çünkü ETO seçimi önümüzdeki ay bir mucize olmazsa ki, olmayacağına eminim, tek adayla gerçekleşecek.

Bir söz vardır. “Ya bir yol bul, ya yoldan çekil” derler. Görüyoruz ki Metin Güler’in rakipleri yol bulmak yerine yoldan çekilmiş.

O çok eleştirilen Metin Güler artık herkesin gözünde Rakipsiz Başkan!

Şimdi hal böyleyken oturduğu yerden ahkâm kesmek, ETO şöyle, ETO böyle diye sürekli eleştiriler getirme hakkı bana göre 17.000 kayıtlı üye içindeki küçük esnaf ve daha önce seçim arenasına çıkmış yani hamlesini yapmış olan Erdoğan Tekgöz ve Ayhan Sezer gibi isimlere aittir. Diğerleri hükümsüzdür.

Aslında yıllardır bu tür seçimlerde benzeri şeyleri yaşıyoruz. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar elde edilemeyeceğini artık anlamamız lazım.

Seçim bitiyor ve 1 ay sonra birçok kişi meydana çıkıyor. Bir sonraki seçimde adayım, ETO iyi yönetilmiyor, ETO esnafın yanında değil, ETO yönetimi turizm kolu gibi türlü türlü eleştiriler sıralayan nicesi var.

Ama iş ciddiye binip, seçim süreci başlayınca o durmadan eleştiren ve adayım diye kafa çıkaranlar sessizce ortalıktan uzaklaşıyor.

Ne gül cemallerini görüyoruz ortalıkta ne o herkesi gaza getirme telaşı güden eleştirilerini.

Finale ulaşmadan biten diziler gibi birden sona eren bir kurguyu izliyoruz.

Peki esnaf?

Derdi, tasası bitmeyen, her gün kapısına kepenk vuran onca işletme sesini nasıl duyuracak?

Bunca zamandır ETO özelinde dile getirdikleri sorunların çözümü nasıl olacak?

Kredi sorunları ile haksız kesilen cezalar ile ilgili hukuk mücadelesinde, ödedikleri aidat veya evrak ücretleri ile ilgili taleplerine kim karşılık verecek?

Başkan Metin Güler rakipsiz ise sorun onda değildir.

Demek ki ETO’da asıl sorun “muhalefet sorunu

Tek liste ile Başkan ve ekibi yoluna devam edecek ise ve esnaf farklı bir beklenti içindeyse değişmesi gereken tek seçenek meclisteki muhalefettir.