Malumunuz İYİ Parti İl Başkanlığı 15 Ocak Pazar günü kongre yapacak.

Eskişehir kamuoyunun gözü kulağı bu noktaya odaklandı.

Eskişehir siyasetinde Recep Taşel’in başkan seçildiği ve epey kaosun yaşandığı CHP kongresinden bu yana gündemi bu kadar meşgul eden başka bir kongreye tanık olmadık.

Biliyorsunuz kongreye giden süreçte yaşanan çok şey var. Genel merkez direkt olmasa bile dolaylı yollardan adaylara bazı mesajları verdi. Kimlerin adaylığına sıcak baktığı, il başkanı olarak kimi görmek istediği konusunda çoğu kişinin hemfikir olduğu imalar fazlasıyla iletildi.

Ancak bugün bakış açısını farklı bir yere çevirmek ve Eskişehir kongresi ile ilgili tespitleri bir kenara bırakıp, yaşananları iyi özetlediğini düşündüğüm Ankara kongresine odaklanmak istiyorum.

Ankara İl Başkanlığı Eskişehir’den bir gün önce yani 14 Ocak tarihinde seçime gidecek.

Seçimde Eskişehir’de olduğu gibi 3 aday yarışacak.

Adaylardan birinin kongre günü çekilmesi yani 2 adaylı seçim olma ihtimali yüksek.

Ancak kongre öncesi içinden alınması gereken mesajları alabileceğimiz dikkat çekici 2 fotoğraf var.

Mesela partinin önemli aktörlerinden Koray Aydın ve ekibi Ankara İl Başkanlığı seçiminde Serdar Tunç ismini destekliyor.

Partinin Genel Sekreteri Uğur Poyraz ve ekibi ise kongrede Av. Batuhan Yılmaz ismine destek vererek başarı diliyorlar.

Dışarıdan bakılınca çok demokratik, çok şık, çok güzel gözükebilir.

Ancak ülkemizdeki siyasetin bu kadar demokrasiyi kaldırmadığını ve bunun aynı zamanda parti içinde Büyük Kurultay öncesi önemli bir çekişme olduğunu rahatlıkla iddia edebilirim.

Velhasıl ben bu destek paylaşımlarına bakınca Batuhan Yılmaz isminin daha şanslı olduğınu düşünüyorum. Genel Başkana daha yakın olan, daha senkronize hareket eden Uğur Poyraz’ın desteğinin daha manidar mesaj içerdiği kanaatindeyim.

Daha doğrusu Meral Akşener’in seçilmesini arzu ettiği ismi bu vesilelerle daha estetik, daha zarif bir şekilde işaret ettiği düşüncesine sahibim.

Tekrar Eskişehir’e dönelim ve yazımızı bağlayalım.

Genel Merkez’de etkin olan ve Akşener ile senkronizasyonu iyi olan parti kurmaylarının Eskişehir’de meyil verdiği ve desteklediği ismin Emine Edizgil olduğunu herhalde herkes biliyor.

Eskişehir’den Ankara’ya davet edilen kibarca aday olma mesajı verilenlerin de bildiği bu durum aynı zamanda genel merkez içindeki çekişmenin ya da meydan okumanın da bir tezahürü olarak değerlendirilebilir.

Yani Eskişehir’de yaşanan süreç aynı zamanda Büyük Kurultay için bir ölçü olabilir.

Partililer kongreye gelirken sanırım bunu da gözden geçirecek, bu yönde oy kullanma eğiliminde olacaklardır. Dolayısıyla sadece bizim değil Genel Merkezinde gözü bu kongrede olacak.

Umarım aklı selimin hakim olduğu bir kongre olur… 0

Ben bu çekişme içinde yaşanan olumsuz, tasvip edilmeyen olayları bir kenarda tutuyor.

Sürece heyecan katan, renk katan ve uzun süredir İYİ Partinin bu kadar gündemde kalmasına vesile olan herkesi tebrik ediyorum.