Eskişehirspor can çekişiyor.

Eskişehirspor duymak isteyenler için var gücüyle bağırıyor, destek bekliyor, dipsiz kuyulara doğru sürükleniyor.

Birileri çeşitli bahaneler ve gerekçelerle bu çığlıkları duymazdan gelirken, işin ucundan tutanlar ve destek olanlarda var.

Ak Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’da o nadir isimlerden birisi olarak karşımızda duruyor.  Çalışkan Eskişehirspor konusunda son 1 yıl içinde aktif bir ol oynadı.

Spor Toto’da 7 yıldır arafta duran ve kimsenin alamadığı 6,7 milyonluk paranın alınmasında aslan payına sahip.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Eskişehirspor altyapısı için yapılacak tesisin kazandırılmasında başrolde yer alıyor.

Dosya kapat hesabına 500 bin TL aktarılması için bir iş insanından söz aldı.

Meclis üyeleri ile birlikte dosya kapat hesabına kendisi de bağışta bulundu.

Yine Ak Parti olarak satışa çıkarılan localardan alarak destek olanlar arasında yer alıyor.

Son olarak ETİ ile açmazsa giren ve Eskişehirspor’un yıllardır göğsünde yer alan reklam anlaşmasında ara bulucu rolü oynadı.

Eskişehirspor’u memnun eden, yönetimin zor zamanda imdadına koşan bir anlaşma gerçekleşmesi için mesai harcadı ve başardı.

Kimse kusura bakmasın, kimse karnından konuşmasın.

Ak Parti’yi sevmiyor, ya da desteklemiyor diye bu çabayı görmezden gelen, yapılan olumlu işleri takdir etmekten sakınan var ise bence asıl fanatizmi siyasi olarak yaşıyordur ve Eskişehirspor sevgisi siyasi düşüncesinin arkasında kalmıştır.

Hele ki Eskişehirspor’un yardım çığlıklarını duymazdan gelen, merhem olmak için en ufak çaba harcamayanlar bu takdiri sulandırıp, başka yere çekmeye çalışmasın, altında kalır.

Artık bırakın şu partizanlığı ve yeni sorunlar yerine çözüme odaklanın.

Bu kulübün herhangi bir desteği beğenmeme, tukaka ilan etme, gelecek desteği kimin, nasıl yaptığını seçecek lüksü yok.

Herkes transferi açabilir miyiz? Bir umut var mı? Düşecek miyiz, kalabilecek miyiz? Diye türlü türlü kaygılar içinde kahroluyor. Duygu patlamaları yaşıyor.

Biliyoruz ki Trabzon dosyası büyük bir engel ama iş onunla sınırlı değil. Çok daha fazlasına, çok daha ötesine ihtiyacımız var.

O yüzden Belediyelerimiz, tüm siyasi partilerimizin temsilcileri, milletvekili aday adayları, takdir görmek, işin ucundan tutmak isteyen herkese kapılar sonuna kadar açık.

Tekrar altını çizerek belirtmek istiyorum.

Bu bir kavgadır ve yumruk aranmaz.

Karanlığa küfredenler bir zahmet totolarını kaldırsın bir mum yaksın.

Ya da gölge etmeye kalkmasın.