Hepimiz depresyondayız.

Hepimiz sarılacak, tutunacak bir dal arıyor ve çoğu kez bulamıyoruz.

Ekmeğin, suyun, kahvenin, çayın aklınıza gelen hiçbir şeyin tadı yok…

Bir şeyler yapma, bir işe yarama, yaşanan acıyı azaltma çabası sadece kişiler değil, kurumlar da da en üst düzeyde.

Eskişehir’de bu konuda şanslı, duyarlılığı yüksek şehirlerden biri olarak bizlere bir parça teselli veriyor.

İlk andan itibaren tüm resmi ve sivil kurumlar teyakkuz halinde.

Kızılay, yerel yönetimler, odalar, dernekler, Eskişehirspor taraftarları, siadlar v.s. dedim ya, herkes ayrı bir çaba, ayrı bir mesai içinde yaraya merhem olmaya çalışıyor.

Hepsini takip etmek, hepsinin detayına hâkim olmak elbette mümkün değil. Ancak bu konuda öne çıkan, dikkat çeken kampanyalarda kendini belli ediyor.

Şehrin kardeşleri dediğimiz ESGİAD’ın hem maddi hem fiziksel olarak girdikleri mücadele ortada, ilk andan itibaren bölgeyle koordine olup nokta atışı destekler yapmak ve bunu resmi kurumlarla yürütmek bana göre takdire değer bir inisiyatif.

Ancak Eskişehir’de altı çizilmesi gereken ve tüm şehri ateşleyerek destek hacmini çok yükseğe çıkaran kurum olarak ESO’ya dikkat çekmemiz lazım.

Elbette her kurum harika iş çıkartıyor, elbette herkesi takdir ediyor ve hepsiyle gurur duyuyorum. Fakat ESO’nun bu konuda yaptıklarını ayrı bir yere koymamız lazım.

Depremin ilk gününde daha insanların çoğu felaket yaşandığını bilmiyorken saat 09:00’da yardım kampanyasına başlamak ve 5 günde 30’dan fazla yardım tırını bölgeye hem de teslim garantili şekilde yollayabilmek müthiş bir iş birliğidir.

Kaldı ki bundan sonraki süreçte bu lojistik desteği hızlandıracak önemli bir iş birliği yapıldı.

Kampanyanın içinde artık elindeki muazzam hava lojistik gücü ile Ana Jet Üs Komutanlığı’ da yer alacak.

ESO yönetimi zaten günlerdir yoğun mesai yapan Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Doğan Eroğlu bir araya gelerek bölgeye daha hızlı ulaşması gereken stratejik yardımlar için Doğan Paşa’dan destek istedi. Eroğlu ’da bu destek talebini olumlu bularak 20 ila 40 ton hacmindeki askeri uçaklarla ESO’nun yardımlarını da bölgeye ulaştırabileceklerini ifade etti.

Yani destekler hem karadan hem de havadan ulaşmaya devam edecek ve öncelik bölgede bulunan milyonlarca insanın gıda ihtiyacını karşılamak olacak.

Bu kulağa normal ya da olağan gelebilir ama şunu belirtirsem daha anlamlı olacak.

ESO 5 gün içinde 1 yıllık bütçesinden daha fazla maddi yardım topladı, 2 yıllık bütçesi kadar yardımı bölgeye ulaştırdı ve üstümüze düşeni yaptık, tamam demiyor. Daha fazla daha hızlı bir şekilde bölgeye nasıl ulaşırım hesabı yapıyor.

Şimdi de yeni bir kampanya başlıyor. Celalettin Kesikbaş 14 Şubat Sevgililer gününde hediye yerine erzak paketi yapıyoruz, bende 100 koli ile kampanyayı başlatıyorum diye şehre çağrı yapıyor. İyi bir sonuç alınacağından şüphem yok.

Yukarıda da belirttim yardım konusunda herkes seferber, herkes harika işler yapıyor.

Ancak ESO ve ESGİAD gücünün fazlasını yaptığı için benim dikkatimi çeken, şehre gurur veren oluşumlar.

Bu yüzden bu süreçte yardım rekabetini artırmak ve bu dayanışma ruhunu motive etmek adına en azından bunları yazayım istedim.

Tüm Eskişehir’e, tüm gönüllülere, dayanışma adına çaba harcayan her bir kurum ve bireye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Allah herkesten razı olsun.