Kısa bir süre önce Çarpışma ekibindeki gazeteci dostlarımla birlikte AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın misafiri olduk.

Bir kısmı of the record yani kayıt dışı olmak üzere Eskişehir özelinde, siyaset ve gündeme dair pek çok konuda görüş alışverişinde bulunduk.

O gün kayıt dışı olan konulardan birisi Eskişehirspor’du.

Zihni Çalışkan Eskişehirspor’un transferi açabilmesi adına çok çaba harcadıklarını söyleyerek arkadaşlar iş yeter ki ilerlesin ve Trabzon dosyasına kalsın. Biz o dosyayı kapatacağız, diğer imzalar toplansın gerekli kaynağı mutlaka bulacak ve Eskişehir’i bu kamburdan kurtaracağız diye söz verdi.

Bunların yazılmamasını çünkü sürecin kritik olduğunu belirterek “şimdi siyaset ön plana çıkar, işin içinden başka anlam çıkartmak isteyen olur, biz destekliyoruz diye destek vermekten vazgeçen olur, o yüzden sizden rica ediyorum, bu konular of the record” kalsın diye ekledi.

Bugün bunları rahatça yazıyorum çünkü Zihni Başkan sözünü tuttu. Hem Trabzon dosyası kapandı hem de Eskişehirspor transferi açıldı.

Bir yandan Eskişehir Valimiz Erol Ayyıldız diğer yandan Zihni Çalışkan’a bu konuda önemli bir teşekkür borçluyuz.

Ancak Zihni Başkan’a bu konuda ayrı bir parantez açmak istiyorum.

Çünkü son 1 senelik performanslara bakınca Eskişehirspor konusunda geri durmayan ve kulübe en çok katkı veren siyasilerin başında kendisi yer alıyor.

Spor Toto’dan 7 yıldır alınmayan blokeli 6,5 milyon TL’nin alınması,

Gençlik ve Spor Bakanlığının Eskişehirspor altyapısına kazandıracağı ve inşaatı başlanan 80 Milyon TL tesis yatırımı,

ETİ ile Eskişehirspor arasında yaşanan göğüs reklamı anlaşmazlığına ara bulucu olması,

Meclis üyeleri ve parti adına alınan localar ve protokol tribünü yerine o localarda kurmayları ile birlikte çok kez maçları izleyip bazı zor anlara müdahalesi yadsınamaz…

Kimse kusura bakmasın ama parti, siyasi düşünce falan önemsiz kalıyor.

Şehrine ve şehrin markasına yapılan bu katkılar kimden ve nasıl gelirse gelsin alkışı hak ediyor.

Ben ayrıca takdir ediyorum çünkü kendisine de o toplantıda ilettim.

Biliyorsunuz doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye çalışırım ancak genel olarak iktidara karşı muhalif kanatta bir gazeteciyim.

Ancak Çalışkan buna rağmen sosyal iletişimde bu karşıtlığı bir gün bile hissettirmedi.

Kendisine oy vermeyeceği düşündüğü ben ve benim gibi bazı meslektaşlarımı da onların eleştirilerini de olgunlukla karşıladı. Fikirlerimizi aldı, nezaket içinde tartışabildiğimiz bir ev sahipliği sağladı ve sosyal iletişim konusunda (Ahmet Ataç ve ekibi dışında) tüm sosyal demokratım diyenlere adeta şapka çıkartıyor.

Sonuç olarak konumuza dönerek, final yapalım.

Eskişehirspor konusunda artık yeni bir dönem başladı.

Şansım adına elini taşın altına koyan kim olursa olsun sonuna kadar takdir edeceğim, alkış tutacağım

Ancak uzak ve desteksiz kalana da lafımı esirgemeyeceğim.

Vali Ayyıldız, Zihni Çalışkan, Nadir Küpeli, Nebi Hatipoğlu, Fatih Baturaygil ile başlayan destek sürecinde gözler artık farklı isimlerde,

Bu kez umutluyum, inşallah yanılmam!